Folosim cookie-uri proprii cât și plasate de terți pentru a îmbunătăți experiența de navigare a tuturor vizitatorilor precum și pentru a măsura eficiența acestui website.
10iulie2019

Burger de vită cu cheddar, pe gustul lui Cosmin

Burger de vită cu cheddar, pe gustul lui Cosmin

Poate că am mai spus și în alte rânduri, la noi în familie burgerii sunt pe gustul tuturor. De la mic la mare, ne adunăm în jurul grătarului și așteptăm ca fiecare să împărtășească rețeta lui preferată. Astăzi ne-o spune Cosmin.

Ce ingrediente punem?

2 hamburgeri proaspeți

2 chifle de pâine

60 g de brânză cheddar

o roșie feliată

castravete murat

salata verde

sos barbeque

Cum procedăm?

Dacă facem burgerii pe grătar, atunci ar fi bine să îl încingem bine la 250°- 300°C. La fel și pentru o tigaie sau o plită, adică bine încinse.Pentru ca burgerii să fie suculenți, mediu pregătiți, i-am lăsat 3 minute pe o parte și 2 minute pe cealaltă parte, până au căpătat o crustă caramelizată, brun-roșcată, care a menținut sucul cărnii în interior.Pentru burgeri bine pătrunși (well done, cum spun bucătarii de peste ocean), am prelungit timpul de gătire total astfel încât să nu depășească 9 minute, aproximativ 4,5 minute pe fiecare parte. Am avut grijă să nu îi gătim prea mult pentru că ar fi devenit uscați și fără gust.

Am tăiat chiflele de pâine proaspătă în două și le-am încălzit ușor pe ambele părți. Chifle bune găsiți tot la noi în magazin.Când carnea a fost gata, am adăugat o felie de brânză cheddar și am mai lăsat încă un minut când încă aceasta era conectată la o sursă de căldură. Cosmin spune că nu ar trebui să apăsăm carnea pe grătar și nici să tăiem burgerul pentru a vedea dacă s-a făcut înauntru.Gata de montare: sos barbeque, frunze de salată, o felie de roșie, castravete murat și carnea aburindă.

Poftim la masă!