Folosim cookie-uri proprii cât și plasate de terți pentru a îmbunătăți experiența de navigare a tuturor vizitatorilor precum și pentru a măsura eficiența acestui website.
19iunie2019

Un cotlet de porc cu sos de brânză pe gustul nostru

Un cotlet de porc cu sos de brânză pe gustul nostru

Când avem oaspeți și vrem să le punem înainte o carne fragedă și aromată, gătim cotlet de porc dezosat cu sos autentic de brânză. Dacă ne întrebați pe noi, secretul acestui preparat este ca ingredientul principal să fie proaspăt și să provină dintr-o sursă de încredere. Țineți minte, carnea trebuie să fie tare, să nu se lipească și să aibă o culoare trandafirie.

 

Ce ingrediente punem

500 g cotlet de porc dezosat

50 g făină de grâu

50 ml ulei

sare, piper

 

Pentru sosul de brânză

150 ml smântână dulce pentru frișcă (30% grăsime)

50 g brânză (Produs de Țaga)

50 g unt rece

10 ml ulei

50 ml apă

sare, piper


Cum procedăm


Am feliat cotletul de porc la grăsimea de aproximativ 1 cm, folosind un cuțit bine ascuțit. Pentru a-l frăgezi, am ascultat sfatul bunicii Angela și l-am acoperit cu o folie, după care l-am bătut pe ambele părți.
Rând pe rând, am trecut fiecare bucată de carne prin făină și am pus-o într-o tigaie încinsă cu ulei, timp de două minute, pe fiecare parte.
 Într-o altă tigaie am topit untul rece și am adăugat brânza locală. Noi am folosit și recomandăm Produs de Țaga pentru că, așa cum știți, familia noastră iubește produsele autohtone. Dar, în funcție de gusturi, puteți folosi gorgonzola sau parmezan.

Peste amestecul rezultat, am pus smântână de gătit și am lăsat la foc mic. Sosul l-am omogenizat cu apă și l-am condimentat după gust.

Masa este gata! Vă recomandăm un pahar de vin al alb sau rosé alături, sec sau demisec. Poftim la masă!