Folosim cookie-uri proprii cât și plasate de terți pentru a îmbunătăți experiența de navigare a tuturor vizitatorilor precum și pentru a măsura eficiența acestui website.
24mai2019

Mozzarella cu dulceață, gata în 5 minute

Mozzarella cu dulceață, gata în 5 minute

Se știe că anumite arome pot fi amplificate cu ajutorul altora. Iubitorii gastronomiei  italienești ar spune că cea mai faimoasă asociere de gusturi este cea dintre brânză și vin. Combinarea ingredientelor se bazează pe complementaritate, iar regula dulce-sărat menține echilibrul clasic dintre gusturi. Noi vom adăuga și un strop de dulceață: o combinație ușor de gătit acasă (starter sau desert) care vă poate scoate de multe ori din impas atunci când sunteți în criză de timp.

MOZZARELLA CU DULCEAȚĂ

mozzarella (Bonas)

dulceață de ardei iute, dulceață de afine (Arovit)

alune, migdale sau biscuiți de ovăz

șuncă Moldovan

ulei presat la rece Luna Solai

pâine

rucola, usturoi

Pentru antreurile reci, se folosește pâine proaspătă, stropită cu ulei presat la rece. Se adaugă felii subțiri de șuncă și rucola, usturoi după gust. În același timp, brânza se taie felii sau cuburi, pentru aspect recomandăm biluțele de mozzarella, iar dulceața de ardei iute/afine se amestecă cu un strop de ulei. În funcție de preferințe, se pot adăuga alune, migdale sau biscuiți de ovăz și, alături, un pahar de vin bun.

Alte combinații de gusturi pe care prietenii și colaboratorii noștri, Ciprian Tătaru și Tudor Marcu, le recomandă sunt: dulceața de afine cu brânza de capră, Camembert sau Feta, dulceața de prune cu Mascarpone sau Gouda afumată, dulceața de căpșuni cu Mascarpone sau Brie, gemul de mere cu brânză de capra sau Grana Padano, iar gemul de caise cu Parmigiano Reggianno sau Grana Padano.

Poftă bună!